Informatie

Een klein appartement in grootte, maar groot in stijl

Een klein appartement in grootte, maar groot in stijl

"Toegewezen". Dit woord en een hamerslag maakten Ben en Susanne de nieuwe eigenaars van een studio van 36 m2 in een gebouw uit 1860 in de Londense wijk Islington. Hun eigendom werd alleen betwist met een ander stel, omdat de staat van het huis vrij slecht was en omdat het in een beschermd gebouw was, waren er veel belemmeringen die het stadhuis stelde om het te hervormen. Maar dit ontmoedigde Ben, architect van de studie, niet Architectuur voor Londen, die in deze mini-studio veel mogelijkheden zag.

Om het functioneler te maken, hebben ze de slaapkamer en keuken verplaatst en geopend voor de rest van het huis. Ze wilden de pracht van het verleden teruggeven, dus verwijderden ze de lagen die vorige eigenaren al tientallen jaren hadden toegevoegd. Ze scheurden de linoleumvloer om het originele hout bloot te leggen dat ze hadden geschuurd. De originele lijstwerk had zoveel verf bovenop dat hun ontwerp nauwelijks merkbaar was, dus verwijderden ze het. De autoriteiten dwongen hen om de negentiende-eeuwse stijl te repliceren en begonnen een moeizaam onderzoek naar de huizen van hun buren om originele elementen te vinden en te repliceren. Onder deze elementen was de open haard, die ze weer in gebruik namen en waarvoor ze een front in Carrara-marmer ontwierpen. hetzelfde materiaal werd op het aanrecht in de keuken gebruikt om de ruimte continuïteit te geven en gecombineerd met een andere, meer bescheiden, MDF voor de kasten. Allemaal met een budget van iets meer dan € 30.000.

Dit continent van klassieke make-up contrasteert met de decoratieve stukken, meestal hedendaagse Scandinavische ontwerpen en midden van de eeuw. Ze negeerden de regels voor het decoreren van kleine ruimtes, en schilderden de muren en het plafond van de slaapkamer donkergrijs omdat "het het gezelliger maakt en 's nachts niet kunt waarnemen waar de kamer eindigt", leggen ze uit.

www.architectureforlondon.com

Adverteren - Blijf lezen hieronder Veel potentieel

Ondanks de slechte staat waarin hij verkeerde, wisten Ben en Susanne, de eigenaren van dit appartement van 36 m2 in Londen, de mogelijkheden te zien die het had.

Bescherm je verleden

Het appartement bevindt zich in een beschermd gebouw uit 1860 en het stadhuis stelde op het moment van hervorming vele voorwaarden.

Strak budget

In de keuken combineerden ze een Carrara marmer aanrecht, gevonden tegen een zeer goede prijs in een steengroeve, met MDF voor de kasten.

duidelijk

Een moderne versie van de traditionele kroonluchter hangt aan het plafond van uw woonkamer.

veranderingen

De verdeling werd gewijzigd om het functioneler te maken: de slaapkamer werd in de vorige keuken geplaatst en vice versa, waardoor deze naar de woonkamer werd geopend.

In de hitte van het vuur

De voorkant van de open haard moest worden ontworpen in aangepast marmer om de originele stijl te repliceren.

Originele lijstwerk

De lijstwerk was zo vaak geverfd dat het ontwerp niet merkbaar was. Ze verwijderden de lagen en schilderden ze in het wit.

Stap hard

De originele houten vloer was bedekt met linoleum. Het werd afgescheurd en geschuurd om de pracht van het verleden te herstellen.

Tegenpolen trekken elkaar aan

De klassieke vloerstijl is gecombineerd met huidige designstukken.

Strak budget

De totale kosten van de hervorming waren iets meer dan 30.000 euro.

Volg de regels niet

Het is meestal raadzaam om een ​​kamer in lichte kleuren te schilderen om deze groter te maken. De eigenaar van dit appartement deed het tegenovergestelde en koos een donkergrijze kleur om muren en plafonds te bedekken en ervoor te zorgen dat de grenzen van de slaapkamer het niet echt weten.

eenvoud

Ze kozen voor heel eenvoudige meubels voor de slaapkamer.

Penseelstreken

De deken en fauteuil zijn de enige kleurtonen in de slaapkamer.

bad

Om te voorkomen dat ze een radiator opdoen en ruimte winnen, plaatsten ze spiegels die warm worden en beslaan voorkomen.

verwarming

Om de badkamer visueel groter te maken, bleven ze de vloer door de muren betegelen.

Ontspannend bad

Omdat de ruimte het toeliet, kozen ze ervoor om een ​​badkuip te plaatsen in plaats van een douche. Een kleine luxe

Klassiek bad

Ze kochten een gietijzeren badkuip, maar de poten hadden teveel ornamenten voor hun smaak, dus ze vervingen ze door houten die geel waren geverfd.

Familie portret

Ben en Susanne, de eigenaren, in de woonkamer van hun appartement van 36 vierkante meter.


Video: Van rommelig en druk naar een veilige, landelijke gezinskeuken. Metamorfose. Eigen Huis & Tuin (Januari- 2022).