Opmerkingen

Een helder en natuurlijk huis

Een helder en natuurlijk huis



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

hoewel de bouw van dit huis dateert uit de jaren '70, De structuur en materialen zijn typisch voor de Middellandse Zeekust. Gevestigd in een urbanisatie van de Valenciaanse stad Jávea, de eigenaars - een Belgische familie verliefd op het Levantijnse landschap en klimaat - besloten het te rehabiliteren zonder de architectonische essentie te veranderen. Hiervoor wendden zij zich tot interieurontwerpster Jessica Bataille. de houten balken die sieren de plafonds werden gehandhaafd, evenals de bogen van Tosca, een natuurlijk materiaal van het gebied dat wordt gewonnen uit de kliffen van de kust. Voor de vloer werden moddertegels gekozen en op de veranda gebruikten we esparto-jaloezieën die de decoratieve stijl van de Middellandse Zee verder versterken. Bij het inrichten van het huis besloot de binnenhuisarchitect het te schilderen blinde muren om het verblindende licht van Jávea te reflecteren. Zelfs de deuren, in Castiliaanse stijl, werden ook in die kleur geverfd om helderdere omgevingen te bereiken.

Maar die helderheid die het interieur van het huis verlicht, werd ook verbeterd bij het kiezen van het meubilair. De banken, zowel het paar dat de veranda siert als het model met chaise longue in de woonkamer, werden gekozen met stoffering in zeer lichte tinten. Hetzelfde gebeurt in de slaapkamers, waarin de beddengoed, wit, Het reflecteert en vermenigvuldigt natuurlijk licht. Op basis hiervan heeft Jessica Bataille kleurpenseelstreken toegepast om warmte aan elke omgeving toe te voegen. Kussens in het assortiment rode en zachte wollen dekens in saffraankleur stimuleren de decoratie. Daarnaast garanderen de details in hout en vezels het gevoel van comfort.

Maar hierin Mediterrane versieringen konden de verwijzingen naar de zee niet missen. Sommige herstelde stukken, zoals het eetkamerraam of het dressoir naast de boog die naar de woonkamer leidt, waren in turkoois geverfd om de kleur van het water op te roepen. Details zoals witgekalkte potten op de veranda of esparto-gordijnen zijn compleet Een persoonlijke decoratie met charme.

Adverteren - Blijf lezen onder Leven op de veranda

De warme temperaturen van Jávea maakten het mogelijk om een ​​aangename zithoek op de veranda van het huis te organiseren. Om het in te richten, werden moderne stukken, zoals het paar banken, gecombineerd met de tafel, gemaakt met het blad van een oude deur. Etnische accenten, zoals witte potten, voegen charme toe. Esparto rolgordijnen vertragen de directe inval van zonnestralen en garanderen frisheid.
Banken, vanaf Point. Tafel, vinyltapijt en kussens, uit de studio van Jessica Bataille. De potten werden gekocht in El Rastro in Madrid en in Marokko. Kruk, van Let's Pause. Jaloezieën, van een Spartaan.

Natuurlijke materialen voor de ruimte

In de tuin, naast het zwembad, werd een bank geplaatst om op de koelere dagen van de zon te genieten. Natuurlijke materialen, verouderd teak uit Indonesië in het geval van de bank en Marokkaanse wol in de plaid, ze integreren met het gras en de palmbomen.

Praktisch tapijt

Als u, zoals in het geval van de eigenaren van dit huis, buiten wilt leven, gebruik dan een vinyl of plastic tapijt. Hoewel er vlekken op vallen, is het voldoende om een ​​dweil te passeren zodat deze onberispelijk is. Dit komt van
De studio van Jessica Bataille.

Symmetriespel in de lounge

In de woonkamer weerspiegelt het frame van de grote spiegel - identiek in dikte en afwerking aan het raam - dit in een interessant decoratief spel dat de ruimte uitbreidt en nog meer verlicht. Houten krukken worden gebruikt als bijzettafels. Gemakkelijk te verplaatsen, kan bij benadering worden bepaald
overal op de bank met chaise longue Met nauwelijks moeite. Sofa, door VYM Sofas. Teakhouten krukken, van Montgo Verd. Kom en vazen, van PTMD. Lamp, door Vical Home. Het tapijt en de kussens komen uit Marokko.

Wat is het verschil tussen een extra stoel en een bijzettafel?

Deze teakhouten kruk is veelzijdig. Maar de vaas en de meubels die het oppervlak sieren, geven aan dat het in dit geval als een nachtkastje wordt gebruikt. Keramiek, door Jessica Bataille.

Een boog om spaties te verbinden

De woonkamer en eetkamer communiceerden via een grote boogvormige opening. Bij gebrek aan deuren werd het gevoel verbeterd
diep in beide omgevingen. Het resultaat? Wanneer u zich in een van hen bevindt, wordt het zicht naar beneden uitgebreid en worden de twee groter dan hun werkelijke grootte waargenomen.
Het dressoir was een oud Castiliaans model dat in turkoois was geverfd en onthoofd. Daarboven werd een lamp geplaatst, verworven in Vical Home, waarvan de voet een damajuana is. De gerechten komen uit de studio van Jessica Bataille.

Een decoratief middel om warmte toe te voegen

De gestoffeerde bank met wit linnen verfrist de woonkamer. Marokkaanse kussens, met hun tonen in het rode bereik, verwarmen echter de sfeer. Vaas, van PTMD

Teruggewonnen meubels

De eettafel is gemaakt met gerecycled hout van een steiger. Eromheen werden een bank van gewassen teakhout, een rustieke kruk en een retro stoel, gemaakt van ijzer en hout, in Frankrijk geplaatst. De afwisseling van stijlen voegt dynamiek toe aan de omgeving. Aan de muur staat een Indiase vitrine waarvan het interieur is geschilderd in turquoise en groen mos. Kruk, van Let's Pause. De schepen zijn van het Jalón-pad.

Vitrine voor het bewaren van gerechten

Op de muur van het eetgedeelte staat een Indiase vitrine waarvan het interieur is geschilderd in turquoise en groen mos. Kruk, van Let's Pause. De schepen zijn van het Jalón-pad.

Twee omgevingen in één

De keuken was geïntegreerd in de eetkamer, zodat deze niet smal was. De twee ruimtes zijn echter goed gedefinieerd dankzij de dwarsbalk van het dak en de werkbalk die eronder is gemaakt. Drie gloeilampen bevestigd door spanners zorgen voor overheadverlichting boven de ontbijttafel; die, eenmaal uitgeschakeld, onopgemerkt blijft.

Kommen en borden, uit de studio van Jessica Bataille

Ladder, van Let's Pause.

Magazijn ruimte

Het servies wordt ook opgeslagen in het werkblad in de keuken. Sommige planken waren gesloten met deuren gemaakt van hetzelfde gerecycleerde hout van een steiger dat werd gebruikt om de eettafel te maken.

Het aanrecht, passend bij de vloer

In dit geval zijn het stukjes klei, een materiaal dat de landelijke stijl verbetert. De gootsteen is een stuk teruggewonnen marmer. Tegels, van La Decorativa. Grifo, van Tres Taps. Het keukengerei is van Pomax.

Rust in de frisse

Het esparto hoofdeinde, de moddervloeren en het witte beddengoed zorgen voor een rustige omgeving die de temperatuur enkele graden verlaagt. Alleen de deken en kussens voegen warmte toe aan de slaapkamer met zijn oranje, aardbei en rode tinten.
Hoofdbord en nachtkastje, van Let's Pause, verworven in de studio van Jessica Bataille. Kussens, door Montgo Verd. Tafellamp, van Zara Home.

Gerelateerde materialen ja, maar niet identiek

Het spel tussen de afwerkingen voegt dynamiek toe aan de slaapkamer. De textuur van de esparto is het ideale contrapunt voor de set hout die wordt gevormd door de lamp en de tafel.

Eco-spirit

Het hoofdeinde, op basis van horizontaal geplaatste gerecycleerde houten latten, voegt warmte toe aan de slaapkamer. In de hoek staat de wandtrap, ook gemaakt van hout. Hoofdbord ontworpen door Jessica Bataille. Ladder, van Let's Pause. Vical lamp. Nachtkastje gemaakt van eikenhout, van Ethnicraft. De wollen quilt is Marokkaans. Alles uit de studio van Jessica Bataille.

De charme van het etherische

Als de voet van deze lamp van ondoorzichtig materiaal zou zijn, zou het stuk een groter visueel gewicht hebben. Het glazen lieveheersbeestje slaagt er echter in om het ontwerp een gevoel van lichtheid te geven.

Een ruime badkamer

Het is het gevoel dat je hebt wanneer je het betreedt. Het is echter niet zo veel. Hoe krijg je dat amplitude-effect? De grote frameloze spiegel vermenigvuldigt de diepte van de badkamer. Bovendien verdrijft de witte kleur van de muren ze visueel. Het enige omvangrijke element dat de ruimte kon herladen - de wastafelkast - was gemaakt van werk, met planken, lichter dan deuren en blank, om samen te voegen met de muur en onopgemerkt te blijven

Project Keys

◾ Hoewel het huis is uitgerust om er zowel in de zomer als in de winter van te genieten, vinden de eigenaren - een Belgisch echtpaar - het gemakkelijker om in het zomerseizoen naar Jávea te ontsnappen. Daarom is de decoratie gericht op zomerse materialen en meubels, met witte muren, die het huis houden
verse en natuurlijke vezels.
◾ De hervorming respecteerde de originele materialen: de ruwe steen, de zichtbare houten balken op het plafond en de moddervloeren. Zelfs de houten deuren werden teruggevonden en wit geverfd om ze beter in het nieuwe project te integreren.
◾ Het huis past perfect in de omgeving dankzij de overheersing van natuurlijke materialen: houten meubels, stukken esparto en turquoise en groene details die schoonheid oproepen
van de zee en de velden.


Video: Een frisse lucht in huis: De Gepersonaliseerde parfumbasis + Synergie Helder (Augustus 2022).