Anderen

Totaal wit, een huis met een fris design

Totaal wit, een huis met een fris design

in een flatgebouw in het bovenste gedeelte van Barcelona, specifiek in de wijk San Gervasio, ligt dit huis van 150 m². Lange tijd onbewoond, gingen de deuren open voor Barbara Aurell. Het interieur gaf zich over aan zijn vindingrijkheid om te worden wat het vandaag is: een appartement met open ruimtes en een verspilling van licht. Stijl, design en veel wit uiterlijk.

Het startpunt van de hervorming? Gooi alles om helemaal opnieuw te beginnen. Het doel was creëer een comfortabele flat, Dag na dag genieten. Een interview met de eigenaars was genoeg voor Aurell, van Blanco studie, zal de behoeften en verlangens vastleggen en je verbeelding laten vliegen tussen partities. Alleen de houten ramen van het gebouw zijn bewaard gebleven.

Het resultaat is eclectisch maar gedurfd. De eigenaren durven te mixen en het interieur weerspiegelt dit aspect van hun persoonlijkheid. Ze wilden veel wit. Wens ingewilligd. Nog een belangrijk uitgangspunt? Een geweldige keuken, een eerbetoon aan hun beroep: beide zijn gewijd aan de restauratie.

Barbara Aurell, van de studie Lege ruimte (espacioenblancoestudio.com), is verantwoordelijk voor dit jeugdige en informele project. Als professional met een lange carrière definieert hij ruimtes op een unieke manier om ze aan te passen aan de mensen die er zullen wonen. Aurell is altijd op de hoogte van de nieuwste trends en leidt ook de Blank Movement, een laboratorium met ideeën en trends, dat monsters van schilderkunst, fotografie, beeldhouwkunst en literatuur uitvoert om de ervaring van kunstenaars en ontwerpers van de huidige panorama.

Reclame - Blijf lezen hieronder met kleedkamer

Deze weergave toont de verdeling van de badkamer, een rechthoekige vloeroppervlakte die ook een kleedkamer bij de ingang heeft. Op de achtergrond een spectaculaire douche voor twee.

Ode aan wit

Een leeg huis. Dat was wat de eigenaren wilden toen ze zichzelf in handen van Barbara Aurell, van Espacio en Blanco legden, om een ​​levenloos huis te transformeren in wat het vandaag is: een verspilling van helderheid, stijl, design en doorlopende ruimtes.

Muren, plafond en vloeren zijn wit gekleurd, evenals de meeste meubels. Op de vloer, geschilderd wit parket.

Projectarchitect

Deze foto geeft een gezicht aan de architect van het project, Barbara Aurell, van Blank Space. Het bevindt zich bij de ingang van de douche in de badkamer van het huis.

Kleur vonken

In deze hoek van het huis barsten plotseling de penseelstreken van kleur. Als levende krassen op het wit, zijn de stoelen, de lampenkappen van de plafondlampen en de flessen van de hoek gekleurd.

Details om naar te kijken: de minidak hangende tuin in een hoek boven de gekleurde flessen. De spiegel aan de muur, licht hellend, verhoogt het gevoel van diepte.

Tafel en stoelen, van Antique Bputique. Plants, door Jaime Beriestain.

De slaapkamer

In dit huis botst niets. Wit overheerst ook in de slaapkamer. De nachtkastjes zijn twee oude ontwerpen, wit geverfd. Lampen, door Mercantic. Het hoofdeinde dat de muur beschermt, is op maat gemaakt en bekleed met wit linnen.

Aan de muur, op het hoofdeinde, fotografie The Bath, door Silvia Serra (www.omnibus13.com).

Woonkamer met werkgedeelte

In de woonkamer, onderaan de vloer, een werkruimte voor twee. Op canvas totaal wit alleen boeken op de planken, het hout van de salontafel en de stoffering van de bijzetstoelen, zoals de Antrophologie fauteuil, uit Londen meegenomen, vallen op.

De bank was een van de meubels die de eigenaren wilden integreren in de decoratie, naast enkele antieke meubels.

Detail van de wastafelkast

Op het gebied van de gootsteen, een spiegel met gouden frame, op maat ontworpen door de metalist José Durán, en retro wandkranen in dezelfde afwerking.

De kraan werd overgenomen in Tono Bagno. De afgeschuinde coating is gekocht in Vía Cerámica.

In de douche

Binnen in de douche, die hetzelfde spel van kleuren en motieven op de vloer houdt als de rest van de vloer, een nis met planken voor boten en zeep.

De badkamer, een ander juweel van het huis

Dit huis heeft hoeken om van te genieten en te wijzen. De badkamer is er nog een. Al het meubilair is ontworpen door Blank space en op maat gemaakt.

Het is tegelijkertijd dressing. Minimale details in zwart bestaan ​​ook samen met gouden glitters die wit revitaliseren.

(Bijna) professionele keuken

De eigenaren van dit huis, gewijd aan de horecawereld, hadden een grote keuken nodig. Bijna geprojecteerd als een professionele ruimte, het heeft veel werkruimte, verschillende koelkasten, een grote gootsteen, fornuizen en hoog meubilair volledig open.

En als we naar het plafond kijken? Technische lichten verschijnen tussen de stralen van Dajor Lighting.

De eetkamer kijkt uit het raam

In dit huis is de meubels stijl eclectisch, waardoor mengen zonder strepen mogelijk is. Overal liggen stukken, die de eigenaren tijdens hun reizen hebben verworven.

De eetkamer bevindt zich net voor het raam waardoor u toegang hebt tot het terras. Het plezier van het genieten van een goede maaltijd met uitzicht valt niet te ontkennen.

Een aangepast terras

Buiten gaat het doel ook door. Op de vloer een driekleurige hecagonale tegelbekleding, door Vía Cerámica.

De terrasbank is op maat gemaakt door een meubelmaker uit Girona (Guixeres). De kussens zijn ook speciaal voor dit ontwerp gemaakt in rotan en wit linnen katoen, gemengd met Zara Home-kussens.

De voering begrenst ook

In de keuken is de vloer een zwart-wit mozaïek dat de woonkamer in probeert te sluipen maar onderweg verdwijnt. Het is een keramische wandbekleding.

De lampen in koperen afwerking zijn gekocht bij een antiekhandelaar in een Franse stad.

Op de tafel was het licht gemaakt

Om de avond te verlichten, een lamp met drie hanglampen met gekleurde glazen lampenkappen, van Antique Boutique.

In detail

Detail van de verbinding tussen de mozaïektegel van de keukenvloer en het hout van de woonkamer. In de muur die de keuken begrenst, zie je de retro-schakelaars.

Meubels op maat

Alle keukenmeubels zijn ontworpen door Blank Space en op maat gemaakt door een meubelmaker.

Het houten aanrecht van sommige modules breekt het zwart-witte dualisme.

Deze weergave toont hoe de keuken is afgebakend maar open staat voor de hal en de woonkamer. Kachels en koelkast, van Smeg.


Video: Zo creeër je makkelijk meer warmte in je woonkamer (Januari- 2022).