Behulpzaam

Een duplex met veranda en tuin

Een duplex met veranda en tuin


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een van de voordelen van het verwerven van een nieuwe huisvesting Meestal is het niet nodig om vervelende hervormingen door te voeren. In het geval van deze duplex in Barcelona werd dat voordeel echter een ongemak, omdat de eigenaren niet tevreden waren met sommige van de door de bouwonderneming gekozen afwerkingen. Ze hadden bijvoorbeeld liever een houten vloer gehad in plaats van de geïnstalleerde keramische tegels.

Maar ze waren duidelijk dat de vervanging van de bestrating van het hele huis een werk van groot belang was en een te hoge kost. Daarom gingen ze naar de interieurontwerper Mónica Pérez Santana, van Estudio Cometalledo, om het huis alleen met decoratieve middelen een andere lucht te geven. Het vloerprobleem werd opgelost met tapijten die de tegels verborgen en ook elke omgeving visueel begrensd. De laatste was een essentiële functie, sinds de inrichting van gemeenschappelijke ruimtes Het was gebaseerd op het creëren van een enkele doorschijnende ruimte die een gevoel van ruimtelijkheid gaf.

Vanuit de hal ga je via een baai zonder een deur naar de woonkamer, en ernaast is de eetkamer. Om de continuïteit verder te verbeteren, werd een zeer effectieve oplossing gebruikt: een kleur gebruiken - in dit geval oranje - als een link tussen de drie omgevingen. De hallamp, de bekleding in de woonkamer en de oranje geschilderde stoelen in de eetkamer begrenzen deze gedeelde ruimte visueel. Wat meer is, deze kleur wordt ook gebruikt in veranda pads. Hier organiseerde de binnenhuisarchitect een aangename zithoek met een bank, een fauteuil en een paar salontafels waarmee u van de tuin kunt genieten.

Monica Pérez Santana richtte zich ook op de keuken. Omdat het erg ruim was, werd in het midden een dagelijkse eetkamer gecreëerd met twee gekoppelde tafels en verschillende klapstoelen. Bovendien had het bouwbedrijf de keuken bedekt met een witte tegelbasis en toonverf. Hoewel het erg helder was, was het ietwat koud, vooral gezien het feit dat het veel van het gezinsleven ging maken.

Om het gezelliger te maken, werd de muur geschilderd in een zachte taupe en de eetkamer werd afgebakend met een mat. Het hok - zonder twijfel de grote aantrekkingskracht van het huis - was gereserveerd om een slaapkamer type suite, met badkamer en terras. Nogmaals, de kleur werd gebruikt om het gevoel van eenheid te vergroten: in de rustruimte werd een tapijt van grijze kokosvezels gelegd, dezelfde toon waarin de wanden van de badkamer waren geschilderd. Wat meubels betreft, was het niet de bedoeling om de ruimte op te laden met een overvloed aan objecten.

Ze wilden ook geen monotone omgevingen creëren met ontwerpen van dezelfde stijl. Dat is de reden waarom gekozen stukken van verschillende materialen werden gekozen. Zoals de bank die fungeert als een console in de hal, de ijzeren salontafel of de bananenstoelen in de woonkamer. Een suggestieve combinatie van vormen en afwerkingen waarmee originele omgevingen werden bereikt.

Adverteren - Blijf lezen onder Salon View

De woonkamer was ingericht met meubels van verschillende stijlen met de kleur oranje als schakel. Sofa model Habana, van Pepe Peñalver. Kussens, van Sleeping Company. Cometalledo Studio: bananenstoel, ijzeren tafel en bijzettafel. BSB-tapijt.

Master slaapkamer

In de hoofdslaapkamer was het hoofdeinde bekleed met een neutrale stof en de nachtkastjes waren ingelegd in beige. Om beter gebruik te maken van het steunoppervlak, werden wandlampen in plaats van tafellampen bevestigd. Hoofdbordstof, van Pepe Peñalver. Nachtkastjes in Cometalledo Studio. Quilt, van Sleeping Company.

Master slaapkamer

Op een van de wanden van de slaapkamer werden ingebouwde kasten met gelakte DM-deuren en zeer eenvoudige handgrepen gemaakt. De witte afwerking, afgestemd op de muurverf, maakt het gemakkelijker voor de fronten om beter te integreren en onopgemerkt te blijven.

Zithoek

Twee warme tinten, oranje en rood, geven de inrichting een ster als schakel in alle kamers van dit huis. PLANO>

Zaalzicht

In de hal werd in plaats van een console een oude bank geplaatst. Bovendien werden accessoires in moderne stijl geplaatst die een aantrekkelijk contrast vormen met verouderd hout. Cometalledo Studio: bank, lampvoet en rood scherm. De gestoffeerde bank is een familie-erfgoed.

Eetgedeelte

Het idee was om open ruimtes te creëren, zonder scheidingswanden of deuren die de omgevingen visueel compartimenteerden. Daarom kom je vanuit de hal via een baai de woonkamer binnen.

De keuken

De keuken was ingericht met hoge en lage modules in houtafwerking. De afzuigkap werd vrijgesteld gekozen om de samenstelling te verlichten en dat de omgeving niet zo wordt opgeladen. In de kookzone was de muur tot het plafond betegeld om hem tegen vlekken te beschermen.

De keuken

Door de grote afmetingen was het mogelijk om een ​​dagelijkse eetkamer te organiseren met twee oude grenen tafels en verschillende klapstoelen.

De keuken

De kookzone heeft een schijnwerper die de plaat en het werkoppervlak verlicht om te koken zonder risico op brandwonden of ongelukken. Het is een fluorescentielamp die onder de hoge kasten wordt bevestigd en die wordt bediend met een schakelaar aan de muur. Accessoires, door Habitat.

badkamer

In de badkamer was de wastafel ingebed op een marmeren aanrecht. Als er gevlogen wordt, is er ruimte om de wasmand en een kruk te plaatsen.

Veranda en tuin

Buiten werd een zitgedeelte buiten georganiseerd. Bij mooi weer worden de ramen opengehouden zodat de woonkamer zich visueel uitstrekt naar de tuin. Het vrijdragende dak beschermt het meubilair tegen de regen. Kettal meubels. Kussens, van Sleeping Company.

Planos

Een zeer succesvolle combinatie voor moderne keukens: roestvrij staal, hout en accessoires in intense tinten. Van Bruguer Mix: FN.02.67, E4.30.75 en C8.45.55.