Tips

Het leuke huis van een groot gezin

Het leuke huis van een groot gezin



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het grootste succes van de inrichting van dit huis, gelegen aan de rand van Madrid, naast een natuurpark en een rivier, was het om esthetische criteria te combineren met de behoeften van een groot gezin dat heeft vier jonge kinderen. Natuurlijk hadden de eigenaren onmiskenbare voordelen. De eigenaar is een binnenhuisarchitect en zij zorgde persoonlijk voor het toepassen van alle middelen van haar professionele ervaring. Een andere fundamentele factor is de proliferatie van schilderijen en uitstekende foto's die composities vormen in strategische hoeken van het huis. De auteur, de schilder en fotograaf Carlos Arriaga, is de echtgenoot van de binnenhuisarchitect en tevens de eigenaar van het huis.

De verdeling van het huis was gepland op basis van gezinsactiviteiten. Op de begane grond bevonden zich de woonkamer en keuken met kantoor. In beide gevallen zijn het zeer brede ruimtes, waardoor verschillende omgevingen kunnen worden gecreëerd zodat volwassenen en kinderen zoveel mogelijk samen gedurende de dag doorbrengen. In dezelfde fabriek bevindt zich ook professionele studio waar Carlos Arriaga schildert en werkt. De eerste verdieping, kleiner van formaat, was gereserveerd voor slaapkamers en badkamers. Het huwelijk was heel duidelijk dat, aangezien het gezinsleven bijna volledig op de begane grond zou plaatsvinden, dit vooral praktisch zou moeten zijn. Een belangrijk aspect was bieden ruimtes voor het opbergen van kinderspeelgoed en studiemateriaal zonder naar boven te hoeven gaan om ze te zoeken. Een plank met manden in de woonkamer en extra kasten in de keuken bieden voldoende opbergruimte.

Een andere belangrijke factor voor de eigenaren was het creëren van een sfeer van balans en welzijn. Hiervoor openden ze ramen die visueel de tuin integreren als een uitbreiding van het huis. Bovendien is het huis geschilderd in lichte tinten die het ruimtegevoel versterken. In deze rustige omgeving ontstaat een eclectische decoratie. Elk meubel, elke hoek, heeft een klein verhaal te vertellen: een fauteuil die tijd kost in het gezin, een dressoir gekocht op die onvergetelijke reis voor iedereen, een leuk tapijt gekozen door de kleintjes ... Onderdelen van een uitrusting die het huis draait in de uitdrukking van illusies, projecten en gemeenschappelijke ervaringen. Een meesterlijke les voor het leven.

Adverteren - Blijf lezen onder de woonkamer,

breed en met ramen naar de tuin, werd het verdeeld in verschillende omgevingen. Naast de zithoek werd op de achtergrond een leeshoek georganiseerd met een comfortabele fauteuil. De centrale ruimte was gewijd aan kinderen, met een kleine tafel en een stoel op hun hoogte. Sofa, zolder. Chaise-longue en salontafel, van Casa & Jardín. Kussens, door Maison de Vacances. De roze plaid is van Usera Usera. Poefs: wit leer, Zara Home en pistachegroen, door Maison de Vacances.

Mix van stijlen.

Het huis weerspiegelt de smaak van de eigenaars, die wisten hoe ze antieke meubels, designstukken en souvenirs die ze op reis hadden verworven, konden combineren. een dressoir Carlos IV dient als exposant van een compositie van schilderijen van Carlos Arriaga. Vooraan de mythische fauteuil Wassily van Marcel Breuer; een collectiestuk van de huiseigenaar. Lamp, van ideeën Luz; vazen, lang, van Canterano en breed, van Usera Usera. India, met kleding van C de C en Moi Zoo.

Zithoek

De stoelen gericht op de open haard. Een originele combinatie gevormd door een cirkelvormig frame met twee initialen eraan opgehangen. De tegenslag die overbleef tot het raam werd gebruikt met een boekenkast. Ernaast staat een slanke vloerlamp tegenover de bank om in de winter naast het vuur te lezen. Shelving, door Esmelux. Rond frame, door Lou & Hernández. Op de salontafel kaarsen, van Ikea. Kruk, door Usera Usera. IDEEËN DAT

Speel hoek

Tristan overweegt de originele kerstboom gemaakt met karton. Het gebied gereserveerd voor kinderen werd comfortabeler met ronde tapijten, uitstekend geschikt voor moeilijk te begrenzen ruimtes. Ornamenten, Carrefour, Los Peñotes en Canterano. Tapijten, van Ikea. Dozen, Depapel. Gordijnen, door Gastón en Daniela. Aan de muur een gravure van Verónica Vijande. Daaronder werd een oude wachter geplaatst die in Florence was verworven. Kleding van Tristán, van C van C en Kaluka.

Oorspronkelijke compositie

Een van de muren van de woonkamer was versierd met schilderijen, partituren en spiegels van verschillende vormen die andere hoeken van de woonkamer weerspiegelen. Een deel ervan leunde op een console, waardoor de decoratie kan worden vernieuwd zonder de muur te doorboren. Verzameling spiegels verworven op verschillende markten en reizen. Rond frame, door Lou & Hernández. Salontafel van Ikea. León zit in een fauteuil ontworpen door de Nederlandse architect Gerrit Rietveld, de collectie van de eigenaar.

ontvanger

Eclecticisme wordt weerspiegeld door de ingang van het huis, met weinig India dat ons uitnodigt om te passeren met een lantaarn van oosterse lucht en rustieke stoelen. Rode laars, van Canterano; corona, van Los Peñotes; lantaarn, van Meridiana; kruk, door Lou & Hernández.

Keuken: multifunctionele ruimte

De eigenaren wilden de tijd delen die ook aan culinaire taken was besteed. Daarom plaatsten ze in de wijdere ruimte van de keuken een grote tafel met verschillende toepassingen. Het dient als een familie-eetkamer, studieruimte voor kinderen en een speeltuin. Stoelen, van Vitra. Tapijt van Maison de Vacances. Boom, van Los Peñotes. Ornamenten, Carrefour, Canterano en Los Peñotes. Star in the window, door Ikea. Keukengerei, van TTY, Habitat, Ikea en Vinçon.

De keuken

De kasten en bekledingen zijn wit gekozen om het gevoel van netheid te verbeteren, met details in roze tinten, zoals tapijten, gelakt vuilnisbak en keukengerei. Meubelen, van Castile-keukens. Cube, uit Brabantia. Carriage, door Oliphant. Aap, uit Los Peñotes. Zara horloge.

kantoor

De keuken is de andere kamer in het huis die het gezinsleven centraliseert, vandaar dat een dagelijkse eettafel wordt opgenomen. Het licht overspoelt het kantoor dankzij de ramen die de tuin binnen vormen en het Velux-dakmodel.

De warmte van het hout

Een van de grote decoratieve successen was om stukken hout op te nemen die een vleugje warmte toevoegen aan elke kamer. Als de nachtwaker, verworven in Florence. Op tafel: lamp met houten voet en porseleinen lampenkap uit de Famara-collectie, van Helena Rohner. Glazen vaas, van Usera Usera. Foto door Carlos Arriaga. Ernaast, op de bank, aardbei en oranje kussen, van TTY.

Master slaapkamer

Rekken aan de voet van het bed, van Trades van Gisteren en een kleine tafel, van Fish. Lamp, van ideeën Luz. Kussens, textuur en Maison de Vacances. Op het hoofdeinde, slinger, Depapel.

Een volledige slaapkamer

Aan de voet van het bed is een opbergruimte gecreëerd met kasten en meubels. Met de laden van verschillende afmetingen kunt u kleding, sieraden en andere accessoires classificeren en op orde houden. De witte fauteuil en de stoel helpen comfortabel te passen. Draaifauteuil, uit Batavia. Kledingkast, chifonier en dressoirs, van Ikea. De laatste laden werden aangepast met Zara Home-handgrepen. Foto door Esteban Arriaga. Vazen, door L. A. Estudio.

badkamer

Papier, van Coordonné en gordijn, van Habitat. Handdoek, Textuur.

vliegtuig

De verdeling van het huis was gepland op basis van gezinsactiviteiten. Op de begane grond bevonden zich de woonkamer en keuken met kantoor. In beide gevallen zijn het zeer brede ruimtes, waardoor verschillende omgevingen kunnen worden gecreëerd zodat volwassenen en kinderen zoveel mogelijk samen gedurende de dag doorbrengen. IDEEËN DIE DECOREREN>