Anderen

Een oude drukpers omgevormd tot een loft

Een oude drukpers omgevormd tot een loft

Wie zou zeggen dit appartement twee keer te zien gerehabiliteerd oorspronkelijk was het een oude drukpers met een rijtjeshuis. Vanaf die tijd nog het houdt de houten balken, de zichtbare baksteen of de leidingen van de voorzieningen intact. Het bedrijf Kavac, specialist en pionier in de ontwikkeling van lofts, verwierf de ruimte en veranderde het in onafhankelijke verdiepingen rond een patio. De tweede hervorming kwam van de hand van de huidige eigenaar, een architect die in de enorme hoogte van de plafonds (vijf meter op het hoogste gedeelte) het perfecte excuus zag voor creëer twee hoogtes en vermenigvuldig de meters. De creativiteit van de eigenaar deed de rest; nam ontslag bij de deuren zodat het licht met alle vrijheid door het huis circuleert.

De doorschijnende plattegrond maakte het mogelijk om de 123 meter te verdelen vanuit een charmante lobby met een comfortabele vintage en de mythische Barcelona-fauteuil, bekleed met koeienhuid. Licht stroomt door twee fronten: door een muur van bestratingen en een glazen binnenpatio die een glimp van de onderkant van het huis oproept. Dan is er de woonkamer, de eetkamer en de grote keuken die een perfect gedefinieerde multi-ruimte vormen, ondanks de gewenste afwezigheid van deuren.

Naast de ingang leidt een trap naar de eerste van de hoogten, die leidt naar de grote slaapkamer die is verbonden met de badkamer. De tweede hoogte werd naast de eetkamer aangebracht om een ​​geïsoleerd werkgebied te creëren. Het meubilair, schaars maar gekozen, wissel het ontwerp af met vintage stukken, geërfd of van eigen creatie. Kortom, een functionele, open en dynamische ruimte, ideaal om alleen of als gezin te wonen.

Reclame - Blijf lezen hieronder Een muur versierd met wereldkaart

De onbetwiste bekendheid in dit gebied is voor de XXL-wereldkaart die een hele muur beslaat. Het wordt geflankeerd door twee verschillende planken; een ontworpen door de eigenaar van het huis om de CD's te plaatsen en een ander metaal, dat dient als een pantry. Mural, van National Geographic Store (shop.nationalgeographic.com). Metro boekenplank, van Wikinsa.

Woonkamer en eetkamer delen ruimte

Een houten bank introduceert het zitgedeelte; Geselecteerde designstukken, zoals de Barcelona-fauteuil, van Mies van der Rohe rusten op een vezelmat. Op de achtergrond de eetkamer en de keuken. Ripples Bank of Batavia. Foto van Javier Gómez verworven in Brocar. Vintage lamp en bank van Le Corbusier; beide, in L.A. Studio. Leren poef-tafel, Artespaña.

Een zeer lichte hal

Het warme licht van de glazen patio verlicht de ingang, versierd met klassiek en designmeubilair. Barcelona fauteuil in staal en koeienhuid, door L.A. Studio. Staande lamp, van Ikea.

Eetkamer en bibliotheek

De eetkamer wordt voorgezeten door een boekhandel en bestaat uit een op maat gemaakte tafel ontworpen door de eigenaar en stoelen voor zes personen. De trap leidt naar de studeerkamer. Bonde modulaire boekenkast en Nandor-stoelen (€ 69,99 / stuk), van Ikea. Arco lamp, van Flos.

Pop decoratie

De ontwerpen uit de jaren 60 fleuren elk verblijf op; Dit is het geval in deze hoek, met een muurbehang met cirkels van verschillende grootte. Naast een zeer originele boekenkast werd een retro dressoir opgesteld. Behang met pop-motieven van Gancedo. Elipsis-modelplank. Meubels uit de jaren 30 die de eigenaar in L.A. heeft gekocht Studio.

Een eiland in de keuken

Aan de onderkant van de vloer en met uitzicht op de patio is de keuken, uitgerust met laden, laden en marmeren aanrecht. In het midden werd het eiland geïnstalleerd, met gootsteen en aanrecht, en een trio krukken voor snelle maaltijden. Keukenkasten en roestvrijstalen Julius-model (€ 59,99 per stuk). Alles van Ikea.

Goed gebruikte altillos

Dankzij de afmetingen van het hok was het mogelijk om twee hoogtes te maken; de eerste, gelegen naast het eetgedeelte, was gewijd aan studeren, terwijl de tweede de hoofdslaapkamer met zijn respectieve badkamer herbergt. Vanaf de trap, van gevlogen treden, ziet u een gang die communiceert met het kindergedeelte, dat zich net onder bevindt. Het is dus mogelijk om kinderen van bovenaf te volgen zonder de voortdurende aanwezigheid van ouderen te voelen.

Zolder slaapkamer

De trap naar de hoofdslaapkamer en de badkamer begint vanuit de hal. Zolder en met de originele balken, krijgt de kamer natuurlijk licht door een Velux dakraam. Behang Galaxy-model, van Sophie Leblanc, in Tres Tintas. Tafellamp model Tolomeo, van de firma Artemide, in Biosca & Botey.

badkamer

Naast de slaapkamer, en zonder deur, is de badkamer. In deze ruimte bestaan ​​houten balken, zichtbare stenen en eigentijdse designstukken naast elkaar zonder strepen, zoals de bekroonde Vera-wastafel of de zuurglazen deur die de douche verbergt. De vloer bestaat uit leisteenachtig aardewerk. Basin model Vera, van Duravit, in Calvo en Munar.