Anderen

Een flat van 53 m² zonder scheidingswanden

Een flat van 53 m² zonder scheidingswanden


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een flat van 53 m² kan groot zijn. Dat was het uitgangspunt waarmee Paloma Martínez Gil van de Argensolacuatro Architecture Studio werkte toen hij de leiding had over de renovatie van dit huis in Madrid. Het huis had oorspronkelijk een kleine woonkamer, twee slaapkamers - een ervan klein -, een badkamer en een aparte keuken. Op basis van een beperkte reële ruimte werkte Paloma op twee fronten. Enerzijds een nieuwe verdeling, met doorschijnende omgevingen die een ruimtelijk gevoel geven; en anderzijds het creëren van vensters die het uiterlijke perspectief zullen verlengen en die het binnenkomen van licht zullen vergemakkelijken. Met het nieuwe project de vloer was overdag verdeeld in een zone en een andere 's nachts. Dit zijn twee bijna symmetrische gebieden die het vloeroppervlak delen rond een centrale as. De eerste bestaat uit een grote ruimte die wordt gedeeld door de woonkamer, eetkamer en keuken, zonder scheidingswanden die elke kamer onafhankelijk maken. Om het te krijgen het was noodzakelijk om de muren te verwijderen die in de oorspronkelijke verdeling de woonkamer scheidde van de keuken en een aangrenzende slaapkamer. Slechts één pilaar, gelegen in het midden van de huidige hal en die om architecturale redenen niet kon worden verwijderd, herinnert aan de oude ruimtelijke ordening, met verschillende smalle compartimenten.

Het nachtgedeelte begint na een groot schuifpaneel dat het scheidt van de dag. Het idee was om een slaapkamer met badkamer en kleedkamer opgenomen in de ruimte die vroeger deel uitmaakte van de keuken, de slaapkamer en de originele badkamer. Nogmaals, het verwijderen van partities was de sleutel. Hoewel het voor de nieuwe distributie noodzakelijk was om andere wijzigingen aan te brengen; aan de onderkant van de kleedkamer was bijvoorbeeld een kleine ruimte gereserveerd om de benodigde elementen te installeren die niet in de open keuken naar de woonkamer pasten; de boiler, de wasmachine en het strijkijzer, die verborgen zijn achter een kast. De zoektocht naar helderheid was het andere werk van de Argensolacuatro Architecture Studio. De uitbreiding van de vensters, samen met de nieuwe doorschijnende verdeling vergemakkelijkte het de circulatie van natuurlijk licht door de vloer. De glazen wanden die de badkamer onafhankelijk maken, dragen hieraan bij.

Het meubilair, met wit gelakte stukken en heldere bekleding, het wordt de beste medeplichtige als het gaat om reflecterend licht, en brengt een dosis vreugde aan een klein huis dat geweldig is in ingenieuze decoratieve oplossingen.

Adverteren - Blijf lezen onder Salon

Het werd breder door de ruimte te integreren die de aangrenzende hal en een aangrenzende slaapkamer innamen vóór het werk. De ramen strekken zich uit tot ongeveer 40 cm van de vloer om het binnendringen van natuurlijk licht te vergemakkelijken.

Sofa, door Bo Concept. Kussens, van Becara. Salontafel, van La Oca. Houten dienblad, uit Batavia. Krukken: met statiefpoten, Cucamona en stervormig, Teklassic. Tapijt, van KP. Lamp, door Cucamona. Estores, van KA International. De foto's zijn van Brocar.

Open omgeving

Door de scheidingswanden te onderdrukken, werd een ruimte gecreëerd die vrije beweging tussen de woonkamer en de eetkamer mogelijk maakt. De vrijgestelde pijler, die om structurele redenen moest worden gehandhaafd, werd in een panel geplaatst om deze beter te integreren. Naast zijn architecturale rol kreeg het een decoratieve functie, omdat er naast een kleine tafel werd gemaakt die verborgen was in de video en de stereo.

Op de bijzettafel: afbeelding, van Brocar en fossielen, van Batavia.

Groot formaat foto

Een zwart-witte uitbreiding van een mythisch portret van acteur Paul Newman wordt vanuit de woonkamer beschouwd.

Het beeld wordt een belangrijk element van de decoratie wanneer het grote schuifpaneel naar rechts schuift om de woonkamer van de rest van het huis te scheiden.

hal

Vanuit de eetkamer heeft u toegang tot de badkamer en de slaapkamer.

Zodat dit doorgangsgebied niet smal is, werden de badkamerwanden vervangen door glazen panelen.

De muur aan de rechterkant was gepland als een zeer waardevolle opslagruimte, met een lage kast en planken met kleine bodem die het plafond bereiken.

Eetkamer en keuken

Ze bevonden zich naast de woonkamer.

De eettafel -met een cirkelvormige envelop- en de oude stoelen, wit geverfd en opnieuw bekleed met een stof in zandtint, verzachten de rechte lijnen van het keukenmeubilair. Omdat het direct naar de woonkamer opent, werden de kasten gekozen met discrete fronten: wit, passend bij de muren en zonder handgrepen.

Mesa van Ikea. Servies en vazen, van vis. Op het aanrecht een schilderij van Brocar.

slaapkamer

De muur van het hoofdeinde was bedekt met een behang, een huidige trend in decoratie. De delicate print, in gouden tinten, omhult de slaapkamer in een gezellige en intieme sfeer.

Het hoofdeinde was gemaakt van wit gelakt DM en werd aangevuld met bijpassende tafels.

Ikea's bed. Dekbed en kussens, van Becara. Vazen, uit Batavia. Brocar's schilderij.

Het raam

Licht was een fundamentele factor om de vloer een gevoel van opluchting te geven. Vandaar dat de openingen die naar de hoofdgevel leidden tot het maximaal toegestane bereik werden uitgebreid en vervangen door grote ramen.

Daaronder is een meubel gemaakt met opbergruimte. Het oppervlak wordt ook gebruikt als een plank.

Stoel bekleed met een Jimmy Scooter-stof. Een schilderij van Brocar en een sculptuur van Batavia werden op de onderkast geplaatst.

Nachtkastje

Het is een uitstekende oplossing voor kleine slaapkamers, omdat het een aangepast ontwerp mogelijk maakt waarvan de diepte en breedte passen bij de behoeften van de ruimte.

In dit geval omvatten de schakelaars de schakelaars om het algemene slaapkamerlicht vanuit het bed aan en uit te schakelen.

hoofdeinde

Het hoofdeinde is ontworpen met de onderkant alleen om erop foto's en foto's te plaatsen, die rechtstreeks op de muur rusten zonder gaten te hoeven maken.

Om te genieten van lezen werd gekozen voor een flexolamp met een basis die nauwelijks ruimte inneemt op het oppervlak van het nachtkastje.

De oude badkamer is geïntegreerd in de slaapkamer om een ​​kleedkamer te maken die toegankelijk is via een grote opening zonder deuren.

Lamp met scharnierende arm, uit Batavia.

badkamer

Van het hele huis was het de enige kamer zonder ramen, daarom namen de Argensola Architecture Studio vier verschillende decoratieve oplossingen aan om de doorgang van natuurlijk licht in het interieur te vergemakkelijken.

Kristal in de badkamer

De muren die het onafhankelijk maken van de gang werden vervangen door glaspanelen. De anderen waren bedekt met een geglazuurde tegelbasis bedekt met spiegels aan de bovenkant die natuurlijk licht vermenigvuldigen.

De gootsteen

We houden van het ontwerp, met afgeronde hoeken en een perfecte maat voor badkamers waar ruimte een kostbaar bezit is. De gootsteen heeft gediend als een stimulans om te zoeken naar andere modellen die, door maatregelen of een andere bijzonderheid, perfect zijn voor mini-badkamers.

IDEEËN OM TE SCHRIJVEN

- Het afstand doen van kamers onafhankelijk ten gunste van een doorschijnende verdeling met ruimtes gedeeld door meer dan één omgeving, maakt de vloer ruimer.

- Het meubilair onder continu die langs de gevelwand loopt, van de woonkamer tot de slaapkamer, zorgt voor een waardevolle opslagruimte.

- De hal is geen doorgangszone verspild; Wanneer planken aan de muur worden opgehangen, wordt het een boekhandel die de behoefte aan boeken van 53 m² oplost.