Informatie

Een gerenoveerd appartement om licht te krijgen

Een gerenoveerd appartement om licht te krijgen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

"Het had een vervallen en somber beeld als gevolg van overmatige compartimentering. Behalve de twee kamers die uitkijken op de hoofdgevel, had de vloer nauwelijks natuurlijk licht." Zo verklaren ze vanuit de EO-architectuur de donkere en deprimerende toestand waarin een flat in de Eixample van Barcelona was voordat ze door hun handen gingen en een proces van volledige hervorming ondergingen. Toen het project in zijn atelier aankwam, waren de architecten van meet af aan duidelijk wat het belangrijkste doel was: "profiteren van het schaarse natuurlijke licht".

Om dit te bereiken, besloten ze alle barrières te doorbreken die verhinderden dat de zonnestralen vrij naar binnen konden rondlopen. Alleen de drie dragende muren bleven over, die de studio in hun voordeel stelde door ze te gebruiken om de 65m2 van de vloer te verdelen in drie hoofdgebieden: een woonkamer, een keuken met eetkamer en de hoofdslaapkamer.

Tijdens de hervorming herstelden ze de traditionele elementen die het huis had, zoals het lijstwerk en het timmerwerk, en creëerden ze nieuwe deuren en balken van huidige lijnen. De witte kleur, die ze overvloedig hebben gebruikt, dient om de helderheid en samenhang te vergroten die is gegeven aan de twee tijdperken die naast elkaar in het huis bestaan ​​dankzij de eikenhouten vloeren, die alle omgevingen bedekken, "werkend als een continue laag die verenigt de ruimtes en dat stijgt meteen om het meubilair te bouwen, "wijzen ze.

Foto's: Adrià Goula

www.eoarquitectura.com

Adverteren - Blijf lezen onder Open grenzen

EO Arquitectura was de studie die verantwoordelijk was voor het omzetten van een donker en claustrofobisch appartement in Barcelona in een lichte en ruime ruimte thuis.

Verwijder barrières

Om het licht te laten passeren, sloegen ze alle muren neer die ze konden, en bleven er slechts drie in plassen (de lading)

Verleden en heden

De architecten hebben de traditionele elementen van het huis gerestaureerd en gecombineerd met nieuwe, waarbij ze een samenhang hebben gevonden dankzij de witte kleur en de eikenhouten vloer en meubels.

Opening beleid

In de dragende muren openden ze de openingen om de ruimtes te verbinden en het licht te laten passeren.

Gedeelde ruimtes

In de keuken heeft een eethoek geplaatst.

Natuurlijk licht

De kamer is de kamer met meer licht, dus het doel van de hervorming was om de helderheid van deze kamer te vermenigvuldigen en naar anderen te brengen.

Grote tijd

De hoofdslaapkamer werd geopend naar de gang en een kleine kamer werd toegevoegd die nu de kleedkamer is.

Wit, zwart en hout

Uitzicht op de badkamer, in dezelfde tinten als de rest van het huis.

Nieuwe afwerkingen

De meeste toegevoegde elementen zijn gemaakt van multiplex met eiken afwerking.

voor

Donker en met barrières die verhinderden dat het licht de binnenkant van het huis bereikte.

Plan eerder

De 65m2 waren zeer gecompartimenteerd.

Later vliegtuig

Partities werden gesloopt om brede en lichte ruimtes te creëren.

Voor en na

In deze plannen kunnen we de veranderingen zien die plaatsvonden na de hervorming


Video: Prachtige appartement in Lombok Utrecht (Mei 2022).