Behulpzaam

Een huis aan zee

Een huis aan zee


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Dit ligt in het centrum van een stad in Cádiz oud huis met twee verdiepingen en boordevol licht Het had een toegevoegde bonus: het enorme dakterras met prachtig uitzicht. Zonder de distributie te veranderen, leuk maar chaotisch, werd zijn revalidatie toevertrouwd aan de architect Javier García-Quijada en de bouwer Paco Guerrero, wiens doel het interieur was te verbeteren met respect voor zijn oorspronkelijke persoonlijkheid.

Op de begane grond waren de gemeenschappelijke gebruiksomgevingen in dezelfde ruimte gegroepeerd: de keuken, de eetkamer en de woonkamer. Dit kreeg breedte en helderheid, dankzij de vervanging van deuren door openingen en de verandering van locatie van de trap die naar de bovenste verdiepingen leidt, die is gegaan van naast de ingang van het huis naar de achterkant ervan. Om het geheel te verenigen, herstelde de eigenaar de bestrating met hydraulische vloertegels.

De woonkamer kreeg ook wat extra meters sinds de oude berging van het huis werd geïntegreerd. Vervolgens is de keuken, met een kantoortafel aan de muur, die naar het midden kan worden verplaatst als het aantal gasten dit vereist. Planken in de muren en verborgen werkvaasjes achter gordijnen compenseren de duidelijke afwezigheid van kasten.

Op de bovenste verdiepingen zijn de hoofdslaapkamer en een logeerkamer die zich op het dak bevond. Beide hebben een volledig betegelde badkamer met traditionele witte tegels van 10 x 10 cm. Het meubilair van het huis, geheel geërfd, is gerecycled en verwerft nu nieuwe hulpprogramma's. De enige nieuwigheden zijn de lampen, de XL-foto's en enkele stoffen. Voor de vloer is op de begane grond een dambordtegel gekozen die op de bovenste verdiepingen wordt afgewisseld met een gladde tegel.

Adverteren - Blijf lezen onder dak met weergaven

Het grote dakterras werd omgetoverd tot een ontspanningsruimte en een solarium, met hangmatten opgesteld
op een rij Aan de zijkanten werden potten met tomaat geplaatst en het dak was bedekt met een baldakijn tegen hoge temperaturen. Bovendien werd in dit gebied ook een logeerkamer met een complete badkamer geprojecteerd.

Woongedeelte met extra licht

De spiegels zijn strategisch ingedeeld en vergroten het woongedeelte en geven het meer duidelijkheid.

Leeshoek

Met de hervorming won de kamer in meters door de oude opslagruimte van het huis te integreren. In de nieuwe ruimte was er een gezellige leeshoek gevormd door een bank met voetsteun en twee fauteuils. Aan de ene kant van het raam werd de oude houtkachel gerespecteerd, met de buis in het zicht, en aan de andere kant werden een kaars en een staande lamp geplaatst. Een compositie van schilderijen siert de muur.

Een goed gebruikte kamer

Aan de andere kant van de bank in de woonkamer was een hoektafel opgesteld als een bureau dat, vergezeld van een enea-stoel, ook thee serveert. De nis van de muur werd gebruikt om enkele houten planken te plaatsen en zo extra opbergsystemen te creëren, waarmee u de koffieset bij de hand hebt.

Van nachtkastje tot bijzettafeltje

Een oude geschilderde ijzeren lamp werd gerecycled op een kleine tafel waar delicate stukjes glas en aardewerk, verlicht met kaarsen van Zara Home, worden getoond. De huidige notitie is de compositie van foto's en foto's van de muur en de TTM-vloerlamp, door de ontwerper Miguel Milá, verworven bij Sirvent.

Een hoek voor ontspanning

Naast de bank een chaise longue oud. Op de achtergrond de nieuwe locatie van de trap die communiceert met de slaapkamers.

Spiegels, van Becara. Velador, door Antonio Cabrero. Chaise longue gerestaureerd en opnieuw bekleed met fluweel, door Gancedo.

Spaties in een rechte lijn

De langwerpige benedenverdieping bestaat uit open ruimtes waar de deuren wijken
tevergeefs, waardoor het licht vrij kan circuleren.

De keuken, verdeeld over twee parallelle fronten, heeft een werk- en eetgedeelte.

Werkmeubels in de keuken

Het marmeren aanrecht van Macael herbergt de gootsteen en de keramische kookplaat van Rueda Appliances. Trouw aan de traditionele esthetiek, is het gebrek aan kasten voorzien van planken om de borden en planken van werk verborgen door gordijnen op te slaan, die worden gebruikt om het keukengerei en als een pantry op te bergen.

Opslagruimte

Een grote antieke kast, die van muur tot muur loopt, werd geïntegreerd in de woonkamer. Het keukengerei blijft verborgen achter de deuren van de onderste kasten of achter de gordijnen van de bovenste. Er werd een verzameling rieten manden op geplaatst. Hier tegenover, een antiek apothekersmeubel, gerecycled en geschilderd in een botertint, dient voor servies en bestek.

Bijgewerkte laden

Alleen al het geven van een hand met rode verf veranderde het uiterlijk van een paar gammele trays. Vervolgens werden ze versierd met legendes die de meest intieme verlangens van hun eigenaren weerspiegelen. Als ze niet worden gebruikt, staan ​​ze, zo mooi en opgewekt, op het aanrecht.

Een eetkamer met rustieke uitstraling

In de typische herenhuizen werd het leven rondom de keuken gedaan. Het was in deze ruimte waar de hele familie samenkwam om te eten of te kletsen. Het bewijs hiervan is dat de hoofdingang zich precies hier bevond. Die eigenaardigheid is in dit huis bewaard gebleven, ondanks de hervorming.

Tafel en stoelen, Habitat. Breng onder de wandplank Ptolemy, van Artemide, te koop aan in Vinçon.

Een tafel set

Massief houten tafel: om te eten, te werken of aangename avonden eromheen door te brengen, deelt de eettafel ruimte met de keuken. Het servies, bestaande uit Engelse porseleinen borden en Portugese glazen rookglas, valt nog meer op ongecoat hout. Een paar wandlampen zorgen voor stipte verlichting.

Meubels hersteld en gerestaureerd

Van medicijnkastje tot magazijnen: een oud houten meubel werd gerecycled dat vroeger medicijnen bevatte, in een praktische container waar het dagelijkse serviesgoed kon worden opgeborgen. Hiervoor werd het geschilderd in een boterkleur en kreeg het een verouderd uiterlijk. Ernaast werd een kledingrek geplaatst waar manden en reiswieg konden worden opgehangen.

Een servieskast

Een antiek apothekersmeubel, gerecycled en geschilderd in een botertint, dient om het servies en bestek te huisvesten.

De logeerkamer

Met twee L-vormige bedden: hij nam meters van het terras af om ze naar de logeerkamer te geven en zo de goede vrienden te verwelkomen wanneer ze bezoeken. Twee identieke bedden van 90 cm werden gescheiden door een nachtkastje. Hier tegenover, een grote ladekast met witte laden. Tevergeefs maakt plaats voor de geïntegreerde badkamer. De nissen en tegenslagen werden gebruikt om een ​​kapstok te plaatsen en planken verborgen achter gordijnen.

Een romantische slaapkamer

Een praktisch klamboe, van Ikea, de batista-gordijnen met gedrukte bloemen, het roze dekbed, van Zara Home en de aquarellen van Joaquín Díaz de Rábago brengen een romantische noot in de slaapkamer. Als nachtkastje werd gekozen voor een gerestaureerde spektafel waarop een flexo rust, van Artemide. Daarboven een foto van Pablo Zamora.

Een oud hoofdeinde

Het bed in de hoofdkamer was omlijst met een hoofdeinde gekocht bij El Rastro in Madrid.

Een ladekast vol charme

Kleurrijk glas presse-papier, Limoges porseleinen borden, kaarsen van verschillende vormen, een kandelaar, een lamp, oude foto's ... creëer suggestieve composities op het witte dressoir in de slaapkamer. Eenvoudige hangers werden aan de muur bevestigd om oorbellen en sieradenkettingen op te hangen.

Badkamer geïntegreerd in de slaapkamer

Een vrijgestelde wastafel rust op het marmeren aanrecht van Macael, passend bij de plank die wordt gebruikt als weergave van schilderijen en spiegels. Daaronder is het werkmeubel verborgen achter een bloemrijk gordijn.

Wandlamp van de badkamer, vergelijkbaar met die van de boten, door Leroy Merlin.


Video: Peter Vos - Huis aan zee (Mei 2022).