Tips

Een helder penthouse van 68 m²

Een helder penthouse van 68 m²



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De opvallende architectuur is de belangrijkste attractie van deze zolder, gelegen in Santiago de Compostela. voor van zijn revalidatie, het gebouw was een oude zuivelfabriek op de boerderij van El Espino, een eigenschap van het begin van de twintigste eeuw. de architect Víctor Pérez Cotelo zorgde voor transformeer het in een flatgebouw, een uitstekend werk dat hem in 2003 de Manuel de la Dehesa-prijs van de zevende Biënnale van de Spaanse architectuur opleverde. De locatie van het gebouw, aan de ene kant naast de rivier de Sarela, en aan de andere kant, op een paar minuten van de Plaza del Obradoiro, stelt u in staat te genieten van een groene omgeving in het hart van de stad, met uitzicht op de kathedraal van Santiago de Compostela . Tussen alle verdiepingen bood de zolder een speciale charme met de hellend dak ondersteund door een onberispelijke structuur van zichtbare balken. Bovendien heeft de architect veel van de muren vervangen door vloer tot plafond ramen om de doorgang van natuurlijk licht, een schaars en kostbaar goed in het Galicische klimaat, te vergemakkelijken.

De eigenaar vertrouwde de decoratie toe aan interieurontwerper Esteban, uit de Mix Decor-winkel. Het idee was om het maximale ruimtegevoel te geven in 68 m2. De distributie droeg bij aan het bereiken van dit doel, sinds de zolder Het heeft slechts twee onafhankelijke kamers: de slaapkamer en de badkamer. De rest is opgevat als een grote open ruimte waarin woonkamer, eetkamer en keuken dezelfde ruimte delen. De coatings waren ook belangrijk om het gevoel van continuïteit te vergroten: de vloer was geplaveid met eiken latten en de muren waren wit geverfd, hetzelfde als het plafond, zodat zijn neiging de omgeving niet overweldigde.

Bij het decoreren van de vloer gaf de binnenhuisarchitect prioriteit aan de architectuur boven het meubilair. Het grootste meubilair, zoals boekenkasten of inbouwkasten, Blanken werden gekozen om onopgemerkt te blijven.

De rest van de stukken werd gekozen in de huidige stijl en met lichte lijnen die de prominentie van de structurele elementen niet verminderden. Het meest relevante voorbeeld zijn de eetkamerstoelen die met hun transparante ontwerp de ruimte niet herladen of het uitzicht op het landschap niet belemmeren. De aanvullingen - er zijn de schilderijen van Sergio Casas, de kubusbibliotheek die aan de slaapkamer voorafgaat of de kroonluchter van Muranoglas in de eetkamer- voeg persoonlijkheid toe aan een originele en karaktervolle behuizing.

Reclame - Blijf lezen onder woonkamer, eetkamer en keuken

De woonkamer, eetkamer en keuken delen dezelfde ruime en open ruimte. Deze verdeling wordt begunstigd door de architectonische kenmerken van het huis. Het dak, puntgevel en met zichtbare balken, was wit geverfd om de natuurlijke helderheid te vermenigvuldigen. De Mix Decor: bank, salontafel, tapijt en plafondlamp van Muranoglas. Deken, van Habitat.

Balkenplafond

Het hoofddoel van de decoratie was om de architecturale eigenaardigheden van de vloer te benadrukken. Daarom is gekozen voor licht meubilair, zoals de transparante stoelen van Kartell (in Mix Decoration). Foto, door Sergio Casas.

Het huis ligt op zolder

van een gebouw ontworpen door de architect Víctor Pérez Cotelo. In 2003 won het pand de Manuel de la Dehesa-prijs op de zevende biënnale van de Spaanse architectuur.

Op de scheidingswand die de woonkamer van de slaapkamer scheidt,

een modulaire bibliotheek van dezelfde kleur als de muur werd geplaatst. Het ontwerp, een samenstelling van planken die slechts aan één zijde zijn gesloten, is zeer dynamisch. Rafemar Bookstore, te koop in Mix-decoratie.

Grote ramen

Het stadslandschap is door de ramen in het interieur geïntegreerd. Deze waren uitgerust met verstelbare lamellen van metalen lamellen die toelaten om het licht te zeven en privacy te garanderen; wanneer ze worden geopend, kunt u genieten van het uitzicht. Metalen rooster fauteuil (165 x in Mix decoratie).

De ramen

Op de gevel vallen de brede ramen van vloer tot plafond op, vervangen de muren en vergemakkelijken de doorgang van het zwakke licht van het noorden.

Geïntegreerde keuken

De keuken was ingericht met lage witte kasten zodat deze beter in de woonkamer kon worden geïntegreerd. De muur werd beschermd tegen vlekken met een voorkant van gehard glas. Meubels, uit Siematic.

Master slaapkamer

De slaapkamer en de badkamer zijn de enige kamers die onafhankelijk zijn geworden. In het geval van de slaapkamer kwamen de muren niet omhoog naar het plafond om de zichtbare balken van het dak, een van de belangrijkste attracties van de zolder, niet te verbergen. Bibliotheek van kubussen en lamp, van Mix decoratie.

Dakramen

In de slaapkamer werd het bed onder een dakraam geplaatst. Hoewel het plafond schuin staat, voorkomt de witte verf waarmee het werd bedekt, dat de omgeving niet overweldigend wordt. Lingerie, van Habitat. Modis-kenmerkende lampen, te koop in Mix-decoratie.

Win ruimte

De tegenslag achter de deur werd benut met een boekenkast die naar de kast reikt.

De badkamer

Het was bedekt met tegels die gresiet nabootsen. Het gevlogen bassin kon onder twee planken worden bevestigd om handdoeken op te bergen. Wastafel, door Vetroarredo. Taps, van Grohe. Meridien toilet, Roca.

Vliegtuig en ideeën

Het licht, de absolute hoofdrolspeler in deze vloer, wordt weerspiegeld dankzij de lichte tonen die overheersen in de decoratie. Als je het leuk vindt, probeer dan deze van Titanlux: ivoor 528, vanille 527 en grijze 504.