Anderen

Een doorschijnende en heldere duplex

Een doorschijnende en heldere duplex

Voor de hervorming, dit Barcelona duplex Het leek kleiner. De reden was de gefragmenteerde verdeling, gebaseerd op smalle kamers die verhinderden dat het echte gebied - zeer breed - van het huis werd gewaardeerd. De eigenaren gaven opdracht tot een uitgebreide hervorming van Fondarius Architecture-team. De werken waren gericht op het verwijderen van alle onnodige muren om te maken op de begane grond een open ruimte dat zal de woonkamer, de eetkamer, de keuken en een speelkamer voor de kinderen integreren. Zonder deuren of scheidingswanden gaf deze nieuwe distributie een radicale wending aan de duplex die plotseling een groot oppervlak onthulde met een loft-esthetiek die de industriële gebouwen van New York oproept. Het verwijderen van wanden leverde echter enkele problemen op.

Zowel in de woonkamer als in de keuken vonden de architecten dragende muren onmogelijk te elimineren vanwege constructieve veiligheidsproblemen. De oplossing was houden pilaren en partities van half lichaam die op hun beurt als elementen met een decoratieve functie in het project werden geïntegreerd. Zo diende de metalen pilaar om de hal van de hal af te bakenen.

Als alle omgevingen waarin het gezin het leven gemeen heeft, op de begane grond waren geconcentreerd, was de bovenste verdieping gereserveerd voor de slaapkamers. Maar zowel in het ene als het andere, moest het Fondarius Architecture-team een ​​nieuw probleem onder ogen zien: de duplex had drie terrassen waarvan de hoogte zich boven het maaiveld in het huis bevond. Om het op te lossen, namen ze hun toevlucht tot een stenen bank van San Vicente, die de toegang naar buiten trapt en, terloops, dient als een veelzijdig hulpoppervlak dat zowel als een stoel als als een plank wordt gebruikt. Nadat alle constructieaspecten waren opgelost, werd de inrichting aangepast aan de nieuwe zolderlucht in het huis. Ontwerpstukken, in de juiste verhouding, dragen bij aan het schoonhouden van de omgeving met een minimale esthetiek.

Reclame - Blijf lezen hieronder Een kamer met chill out spirit

Het verschil tussen de woonkamer en de terrassen werd gered met een stenen bank bedekt met kussens, die wordt gebruikt als een extra zitplaats wanneer vrienden thuiskomen. De bank was een L-vormig model dat werd gescheiden om het bij te werken. Kussens: gestreept, B&B, wit, Filocolore en geometrisch, Gra. Poef van Woodnotes. Deken, van Filocolore. Tapijt, door Francisco Cumellas. Bloemen en kaarsen, van Sia.

Loft-esthetiek

Tijdens de renovatie werden scheidingswanden gesloopt en balkenplafonds en metalen pilaren blootgesteld die een zekere industriële lucht aan het huis geven. Precies, begrenst een pilaar de hal van de hal, versierd met een kapstok, een tapijt en vloer tot plafond kasten geïntegreerd in de muur. Tapijt, door Francisco Cumellas. Kapstok en toegangsbox, van DBarcelona.

Geweven poef

Zacht aanvoelend, de imitatie haarafwerking voegt een vleugje warmte toe aan de omgeving. Het wordt verkocht in Filocolore, meet 24 x 44 cm en kost € 52.

Een lounge om van te genieten

Elk detail nodigt u uit om te ontspannen in de woonkamer: leeslampen, de doos met de favoriete tijdschriften ... Zelfs de houten krukken die als salontafel dienen, kunnen vrij worden verplaatst om de zithoek aan elke activiteit aan te passen. Krukken, van Cubiña. Het schilderij In de club is van DBarcelona.

Decoratieve details in de woonkamer

Van de Onbevlekte Ontvangenis: tijdschriftenrek en kandelaars. Lampen, door Luzio.

Woonkamer

De plafonds, van verschillende hoogtes en met verschillende materialen, worden actieve elementen van de decoratie. In sommige delen van het huis zijn valse plafonds geïnstalleerd voor de airconditioning en andere voorzieningen. De vloer was bedekt met een industrieel parket dat het gevoel van continuïteit tussen de verschillende omgevingen accentueert.

Design eetkamer

De eetkamer was versierd met geselecteerde designstukken. De combinatie van zwarte en witte kleur bevordert een theatraal effect dat verzacht met de warmte van het tapijt, met lang haar. Mesa, door Park Mobel. Stoelen, verworven in DBarcelona. Tapijt, van Francisco Cumellas. Dressoir, van La Favorita. Het schilderij is een werk van Laurence, verworven in The Immaculate Conception.

Open ruimtes

De oorspronkelijke verdeling van het huis, gefragmenteerd en met veel kleine kamers, werd vervangen door een grote doorschijnende ruimte waarin de omgevingen elkaar volgen zonder muren die hen onafhankelijk maken. Het resultaat? Het huis lijkt nog ruimer en er is zowel visuele als echte communicatie, waardoor je weet wat elk gezinslid doet, zelfs als ze zich in verschillende delen van het huis bevinden. Carpet, door Fancisco Cumellas. De witte poef is van Filocolore.

Keuken met kantoor

Keuken met kantoor Omdat het open stond voor de rest van het huis, ontwierp het team van Fondarius Architecture het meubilair met discrete fronten, die in harmonie waren met de inrichting van de eetkamer en de woonkamer. Gemaakt in wit gelakt DM en met spijkers in plaats van handvatten, werden ze gecombineerd met een bruin aanrecht. Aanrecht, van het bedrijf Silestone. Oven met magnetronfunctie en koffiezetapparaat, van Miele.

Een functionele keuken met ontbijtbar

De pilaar die om veiligheidsredenen niet kon worden verwijderd, werd gebruikt als ondersteuning voor een schiereiland met de keramische kookplaat, een barbecue en een fastfoodbar. Het kantoor was georganiseerd aan de andere kant van de pijler. Krukken, door Superstudio. Bell, van Pando. In de eetkamer van de krant: tafel, van La Favorita, en metalen roosterstoelen, van DBarcelona.

Master slaapkamer

Wit domineert de slaapkamer en creëert een ontspannen sfeer die slaap aanmoedigt. In de gang verkorten de ronde tapijten visueel de lengte van dit doorgangsgebied en markeren het pad naar de badkamer. Beddengoed en kussens, van Filocolore. Lamp van Luzio. In de hal, tapijten van Ikea en stoel van DBarcelona.

Zeer warme badkamer

De badkamer is bekleed met warme tinten. Tapijten, van Ikea. Wastafel, van Roca.

Huisplan en ideeën

- In de woonkamer eindigt het vals plafond, naast de huisvesting van de voorzieningen, een paar centimeter van de muur, een mini-ruimte genoeg om de dozen van de blinds en de gordijnrails en blinds te verbergen.
- De onderdrukking van de scheidingswanden zorgt voor een vloeiende circulatie door het hele huis en geeft een gevoel van diepte. Bovendien belemmert geen enkel obstakel, of het nu echt of visueel is, de doorgang van het licht dat vanaf de terrassen binnenkomt.
- De decoratie, gebaseerd op geselecteerde stukken en ontwerp, zorgt voor heldere omgevingen met een verfijnde en chique uitstraling.


Video: Vergroot uw mogelijkheden met de Ricoh Pro L4100-serie (Januari- 2022).