Informatie

Een witte en onconventionele mini-flat

Een witte en onconventionele mini-flat

Anders Bergstedt

Geachte lezer:

Voordat je de bakstenen en stenen gevel betreedt, ga je de houten trap op en ga je de deur van deze mini-flat gelegen een korte wandeling van het fort Skasen Kronan, een van de meest toeristische plekken in Göteborg, We raden aan om alle conventies over huisvesting achter te laten, omdat het leefgebied dat we vandaag bezoeken niet is zoals de anderen. Het is niet omdat, met behoud van de charme van het verleden, het alle gemakken van het heden heeft. omdat, hoewel het niet veel vierkante meters heeft (44 om precies te zijn), is het niet klein en ontbreekt de opslagruimte niet. Omdat de twee kamers geschikt zijn voor meerdere activiteiten.

Het gebouw werd gebouwd door de architect Hans Hedlund in 1899 om de gezinnen van spoorwegarbeiders tegemoet te komen. Decennia lang hebben de inwoners hervormingen doorgevoerd om hun huizen aan nieuwe ontwikkelingen aan te passen, maar zonder ingrijpende wijzigingen aan te brengen in hun fysiognomie, waardoor het in 2005 een historisch gebouw kreeg, met de daaruit voortvloeiende wettelijke bescherming.

Bij binnenkomst van dit appartement (beschikbaar om te kopen of huren via het Alvhem-bureau) vinden we een hal met een grote ingebouwde kledingkast en vooraan een complete badkamer. Aan de rechterkant ontvangen we een kamer met een groot raam en originele lijstwerk aan het plafond dat is voorbereid voor gebruik als een woonkamer gedurende de dag en als een slaapkamer 's nachts, met een werkhoek en een leeshoek. Bij vertrek zien we de keuken aan de andere kant van het huis met een grote tafel met bank klaar om vergaderingen van vrienden of familie te maken. De witte deuren van deze kamer verbergen de apparaten en een grote voorraadkast met veel opslagcapaciteit. TAlles in dit huis is tot op de millimeter doordacht om de ruimtes te optimaliseren en multifunctionele kamers te creëren die zich aanpassen aan de dagelijkse behoeften en aan de behoeften van hun eigenaren.

www.alvhem.com
Styling: Pernilla Algede / House of Beatniks
Foto's: Anders Bergstedt

Adverteren - Blijf lezen onder Pass, het is open Anders Bergstedt

We bezochten een appartement van 44 vierkante meter in een gebouw uit 1899 in Göteborg.

Dag en nacht

Deze kamer is ingericht om de functies van woonkamer en slaapkamer uit te voeren.

Veel stijl

Kleine details, zoals een grote ronde spiegel of een behang, slagen erin om de ruimte elegant te maken zonder deze op te laden.

Heb alles duidelijk

Het lichte hout van de vloer slaagt erin om warmte en helderheid aan de ruimte te geven.

Houd rekening met het verleden

De originele elementen van 1899, zoals lijstwerk en dakmedaillons, zijn bewaard gebleven.

Ga naar het licht

Het appartement heeft twee grote ramen met uitzicht op de straat.

In de lucht

Een wit meubilair en minimalistische stijl opgehangen in de woonkamer-slaapkamer.

Doe veel met weinig

Hoewel er weinig decoratieve details zijn, is zijn stijl erin geslaagd om ze aanwezigheid in de omgeving te geven.

Werk en plezier

Aan de andere kant van de kamer, twee hoeken: een voor lezen en een voor studie.

Van boek

Een comfortabele fauteuil en een staande lamp hebben de perfecte leeshoek gecreëerd.

gecontroleerd

Geruit behang is een klassiek Sandberg-model.

Werkplek

Werkhoek met een reksysteem dat dient als een tafel en een hoge kruk in een industriële stijl.

Kennis vindt plaats

Met de planken is het probleem van de typische opslag van de werkplekken opgelost en is er een studieoppervlak.

Vooraanzicht

Vanuit de woonkamer-slaapkamer, zicht op de hal (eerste) en de keuken-eetkamer (op de achtergrond).

Multifunctionele spaties

Door elke kamer voor meer dan één gebruik toe te wijzen, zijn ze erin geslaagd om de mogelijkheden van dit kleine appartement te vermenigvuldigen.

binnenkomst

In de verdeler vinden we de badkamerdeur en opbergruimte.

Om op te hangen

Hoewel er een zeer grote kast is, is een kapstok geplaatst om de jassen te verlaten.

Grote capaciteit

De entree kast, met veel bergruimte.

Blijf leeg

Wit slaagt erin om alle ruimtes te verenigen en helderheid te geven.

keuken

Aan de andere kant van de vloer, de keuken met een kantoor Van grote proporties dient het als een eetkamer en een ontmoetingsplaats.

Leuk voor alle lichten

Om een ​​steunlamp te hebben bij het werken op het aanrecht, zijn twee verstelbare bladen aan de muur geplaatst.

Volgende stop ...

De witte metrotegel lijkt nooit uit de mode te raken. Deze keuken is daar het bewijs van.

Volledige keuken

De keuken is ingericht in een L-vorm en is volledig uitgerust.

gegevens

Elk detail is verzorgd zodat het binnen de oorspronkelijke stijl van het gebouw past. Zelfs zwarte bakelietschakelaars.

Tussen kachels

Detail van het kookgedeelte en het wit marmeren aanrecht.

Wat hij had, behield hij

Naast het aanrecht, een oude witte kast.

Ontmoetingsplaats

Het leven van een huis is in de keuken. En met zo'n eetgedeelte nog meer.

Aanval van de bank

Als zitplaats een grote houten bank met kussens die ervoor zorgt dat de tafelbladen worden verlengd.

Minimale kunst

Versieren van het keukenkantoor, twee zwart-witfoto's.

Eet met uitzicht

De keuken-eetkamer heeft een groot raam met gebogen frame.

Escondida

De witte keukendeuren houden geheimen achter zich.

Een goede tarief collectie

Zoals deze pantry met grote verhoudingen.

lambrizering

Na nog een witte deur vonden we de koelkast.

Wit op wit

Detail van de deuren en lambrisering van de keuken. Allemaal leeg.

bad

We vonden een complete badkamer de ingang distributeur.

Kleine badkamer

De douchebak is achterwege gelaten om de ruimte te optimaliseren.

Buiten het leven

Het gebouw heeft verschillende buitenruimtes voor gemeenschapsgebruik.

Pure gevel

De bakstenen en stenen gevel van het gebouw van de architect Hans Hedlund gebouwd in 1899 om huizen te huisvesten voor de families van spoorwegarbeiders.

Heb een goede plant

Plattegrond van 44 vierkante meter.


Video: DIY School Supplies! 12 Weird Back to School Hacks! (Januari- 2022).